ZOONO – inovativna i dokazana antimikrobna tehnologija

Izvornu ZOONO formulu otkrili su nemački naučnici u periodu između I i II svetskog rata, tačnije 1930. godine. Ona je korišćena za sprečavanje nakupljanja algi na trupovima podmornica, čime im je bilo omogućeno da lakše idu kroz vodu, a time je postignuta i ušteda u gorivu. Tokom godina, formula je usavršavana za potrebe američke vojske, tj. za dezinfekciju nuklearnih podmornica.

Formula se dalje usavršava. ZOONO grupaciju osniva Paul Hyslop 2008. godine. Nova ZOONO formula je:

  • netoksična - bez alkohola, štetnih hemikalija, boja, mirisa
  • visoko efikasna protiv različitih patogena – bakterija, virusa i gljivica
  • dermatološki testirana
  • pogodna za sve uzraste
  • pogodna za korišćenje na površinama koje dolaze u kontakt sa hranom
  • ekonomična. 

2013.godine ZOONO grupacija postaje globalna kompanija sa svetskom distributivnom mrežom. 2015. godine ZOONO dobija odobrenje odstrane FDA i EPA. ZOONO se trenutno koristi u preko 40 zemalja širom sveta, a više od 150 testova iz akreditovanih laboratorija širom sveta stoji kao potvrda efikasnosti ove tehnologije. Svi testovi su dostupni na zahtev.

ZOONO se može prilepiti za bilo koju površinu kovalentnim vezivanjem, koristeći polimere na bazi silana koji formiraju molekularni sloj. ZOONO kombinuje ovu tehnologiju sa biocidnim dejstvom kvaternarnog amonijumovog jedinjenja u vodenom rastvoru.

Posle nanošenja i sušenja (isparavanja vodenog rastvarača), ZOONO molekuli na površinama formiraju barijeru od pozitivno naelektrisanih mikroskopskih igala. Pozitivno naelektrisane mikroskopske igle elektrostatički privlače, a zatim i fizički eliminišu negativno naelektrisane patogene - molekularna neutralizacija mikroorganizama sa njihovim smrtnim efektom. Zbog ovakvog mehanizma dejstva, nije moguć nastanak rezistencije na proizvod.

Sloj molekularnih antimikrobnih igala ostaje postojan na površinama do 30 dana i vrši eliminaciju mikroorganizama. Rutinsko čišćenje se može nastaviti i ne ometa njegovu antimikrobnu aktivnost.

ZOONO molekularni sloj ostaje postojan do 24 sata na koži ruku bez obzira na njihovo redovno pranje i sušenje. Zapravo, skida se prirodnim pilingom kože. Kako ne sadrži alkohol, neće isušivati kožu niti izazvati iritaciju.

Više informacija na sajtu www.zoono.rs

Uvoznik i distributer: Medica Linea Pharm d.o.o. Brodarska 1b, Beograd

Proizvođač: Zoono Holdings Limited, London, UK